Dammers hard onderuit tegen Wageningers

PUTTEN – Vrijdagavond 25 oktober speelde het eerste team van de Puttense DamClub in de Gelderse Hoofdklasse tegen de dammers uit Wageningen. Een wedstrijd is het niet geworden, voor de Puttenaren zat er niet meer in dan een paar bordpuntjes. Met zes nederlagen en twee remises was de eindstand 2-14 voor Wageningen.

Herman Arissen ging als eerste onderuit tegen jeugdtalent Jan Groenendijk. Na een ruil van Arissen als vierde zet kwam hij positioneel nadelig te staan. Hier kwam hij niet meer bovenop en na een combinatie van Groenendijk waren de schijven zelfs nog eerder in het doosje (0-2). Serge Visser kwam er niet aan te pas tegen Cor Langeveld. Door een combinatie kwam Visser twee schijven achter, niet veel later was het ook hier bekeken (0-4).

Patrick Wielemout speelde een aanvallende partij en nam een voorpost in het centrum in tegen Fred Ivens. In het middenspel wist Ivens de voorpost sterk te omsingelen en allerlei combinatiedreigingen in de stand te vlechten. Een combinatie besliste de partij dan ook toen Wielemout foutief ruilde (0-6).

Opluchting was er toen Jaap van de Werfhorst remise speelde tegen Henk Kleinrensink. Beide spelers speelden een solide partij en namen geen (onnodige) risico’s waardoor het evenwicht onverstoord bleef (1-7). Henry Kieft was de volgende Puttenaar die er ook niet aan te pas kwam, hij verloor van Erik van de Weerdhof (1-9).

Herman Cousijnsen hield zich aardig op de been tegen Jaap Vink. Tot in het eindspel toen Cousijnsen minder kwam te staan en door een overmachtseindspel verloor (1-11). Ook Alderliesten kwam niet tot winst, hij speelde tegen Janssen van Doorn. In het middenspel had Alderliesten de betere papieren, hij besloot echter zelf te ruilen waarmee zijn voordeel verdween. Toen Alderliesten speculatief nog probeerde te winnen kwam hij zelfs in een verloren positie terecht die Janssen van Doorn op zijn beurt niet verzilverde met remise als gevolg (2-12).

Teamleider Henk Timmer stond lange tijd zeker niet minder tegen Derk Kleinrensink. In het eindspel nam Timmer echter een (te) dure doorbraak naar dam. Remise zat er nog in ware het niet dat Timmer zijn klok vergat en bij de tweede klokcontrole moest constateren dat hij de benodigde 75 zetten niet had (2-14).

Deze nederlaag is geen verrassing. De afgelopen jaren verloren de Puttenaren altijd (dik) van WSDV Wageningen. De volgende wedstrijd is donderdagavond 7 november, dan spelen de Puttense dammers de uitwedstrijd tegen de titelverdediger VBI Huissen.

Geef een reactie