Dammers handhaven zich in Gelderse hoofdklasse

PUTTEN – Voor het tweede seizoen op rij is het de Puttense dammers gelukt zich te handhaven in de Gelderse Hoofdklasse. In de slotronde werd vrijdagavond 29 april in eigen huis met 8-8 gelijkgespeeld tegen Zutphen-Warnsveld waardoor ook volgende seizoen het eerste team in de hoogste klasse van de Gelderse Dambond uitkomt.

Voor het begin van de laatste ronde, dit jaar een gezamenlijke stotronde in het Denksportcentrum te Putten, was al duidelijk dat Putten aan vier bordpunten genoeg had aangezien degradatie kandidaat Zutphen-Warnsveld een grote achterstand had van twee wedstrijdpunten en negen bordpunten.

Na ruim twee uren dammen was het de Puttenaren al gelukt de vier bordpunten binnen te halen. Herman Cousijnsen verloor op de klok van Rob Hesselink, Kees de Jong trok de stand recht met een voltreffer tegen Herman Visschers, Herman Arissen remiseerde met Tom van Baaren en Jaap van de Werfhorst maakte handhaving een feit met zijn remise tegen Henk Groen.

Er volgde remise tussen Rob Kampman en Henry Kieft, de overwinning van Henk Timmer op Henk Klein Kranenbarg, de remise van invaller Serge Visser aan het laatste bord tegen Willy Kral en nederlaag van Alderliesten tegen Van Splunter. Vier remises, twee overwinningen en twee nederlagen hielden de teams in evenwicht.

Naast DCZ Zevenaar en BDV Brummen degradeerde ook DZW Zutphen-Warnsveld. DCH Hengelo verloor nipt van KRS Ede maar bleef de derde degradant met één wedstrijdpunt en vier bordpunten voor.

DZW Z-Warnsveld PDC Putten 8-8
1) Henk Groen Jaap van de Werfhorst 1-1 (4)
2) Tom van Baaren Herman Arissen 1-1 (3)
3) Van Splunter Alderliesten 2-0 (8)
4) Rob Hesselink Herman Cousijnsen 2-0 (1)
5) Rob Kampman Henry Kieft 1-1 (5)
6) Herman Visschers Kees de Jong 0-2 (2)
7) Henk Klein Kranenbarg Henk Timmer 0-2 (6)
8) Willy Kral Serge Visser 1-1 (7)

Geef een reactie