Dammers haken af in bekercompetitie

PUTTEN – Het viertal van de Puttense DamClub is er niet in geslaagd in de bekercompetitie een ronde verder te komen. In de derde ronde waren de reserves van Huissen te sterk voor Putten (2-6). Al vanuit de opening bleek het op verschillende borden voor Putten een pittige avond te gaan worden.

Jaap van de Werfhorst kwam wel goed uit de opening. Hij liet zich niet van het bord bluffen door Willem Hoek en bood sterk tegenspel. Jaap vergat echter met een ruil naar een gunstige positie af te wikkelen. Het plan tegen de flankaanval van zijn tegenstander liep uit op een fiasco (0-2).

Henk Timmer remiseerde met Arno Arends. In een vrij vlakke partij werd het nauwelijks spannend waarbij even leek dat Arends de Puttense teamleider zou overklassen. Henk pakte het praktisch aan en kwam niet meer in gevaar (1-3).

Henry Kieft kon geen potten breken tegen Jan van Loenen. Al vroeg in de partij kwam Henry in een korte vleugel opsluiting terecht die hem de mogelijkheden deed beperken. Een slagzet ronde het werk van Jan van Loenen mooi was (1-5).

In een wat klassieke stand werd de spanning opgevoerd in de partij tussen Alderliesten en Leijser. Rond de tijdnoodfase kwam er een interessante stand op het bord. Alderliesten overzag een combinatie van Leijser die erg gunstig was. Het bleef echter binnen de remiseperken (2-6).

Het bekeravontuur is voor de Puttense dammers voorbij. In de Gelderse Hoofdklasse staan in de strijd tegen degradatie een aantal belangrijke duels op het programma. De komende wedstrijd is de uitwedstrijd tegen het team dat op de voorlaatste plaats staat, BDV Brummen.

PDC Putten VBI 2 Huissen
2-6
1) Van de Werfhorst WHoek 0-2 (1)
2) Alderliesten Leijser 1-1 (4)
3) Kieft Van Loenen 0-2 (3)
4) Timmer Arends 1-1 (2)

Geef een reactie