Dammen bij sportmarathon Putten

PUTTEN – De jaarlijkse sportmarathon staat stevig op de kaart in Putten. Inmiddels is het alweer de zesde editie van het sportevenement van 24 uur achtereen sporten. Het dammen is één van de onderdelen waarbij de zeventien teams het tegen elkaar opnemen.

Dammen

Rond de klok van 14:30 uur beginnen de teams in tweetallen met het dammen in de kantine van korfbalvereniging De Meeuwen. Naast de damborden staat een klok waarbij de deelnemers acht minuten per speler per partij hebben. Iedere ronde wordt er tegen een ander team gespeeld waarbij de uitslagen van de individuele partijen worden opgeteld. Opvallend is dat slechts zes dampartijen in een gelijkspel eindigen en alle andere partijen worden beslist.

Pieper/Timmer

Evenals vorig jaar is het team van Pieper/Timmer de sterkste al is het dit jaar een stuk spannender dan voorgaande jaren. In de laatste ronde is het spannend om de eerste vier plaatsen. Pieper/Timmer wint van Guadalajara terwijl de nummers twee en drie, Andreaskerk en Hert Bier/Triton, de punten delen.

Eindstand

De verschillen zijn klein. Het verschil tussen de nummers vier en vijf tot en met nummer zestien is slechts twee wedstrijdpunten. De teams in de middenmoot zijn aan elkaar gewaagd waarbij veelvuldig een gelijkspel de uitslag is.