Dammen bij de sportmarathon

PUTTEN – Vanaf vrijdagmiddag 24 juni vond in Putten de sportmarathon plaats met maar liefst 24 uren achter elkaar sporten. Ook het dammen was een van de onderdelen waarbij de organisatie in handen van de Puttense Damclub was.

Omstreeks half drie startten de tweetallen van de zeventiende deelnemende teams van de sportmarathon met het dammen in de tent op het terrein van korfbalvereniging De Meeuwen. Bij aanvang werden kort de spelregels uitgelegd waarop de teams het in zeven rondes volgens het Zwitsers systeem tegen elkaar opnamen.

Team Pieper/Timmer maakte de favorietenrol waar door alle wedstrijden en partijen te winnen. De teams die op de plaatsen twee tot en met vier eindigden bestonden uit oud-dammers en actieve schakers. Voor het overige zat het ongelooflijk dicht bij elkaar: de nummer vijf had slechts twee wedstrijdpunten meer dan de nummers vijftien tot en met zeventien.

Iets na half vijf kon de organisatie de eindstand van het dammen afleveren bij de uitslagendienst van de sportmarathon. Het team van de Gereformeerde Kerk won de sportmarathon, net voor het team van de Andreaskerk en Team Pieper/Timmer. Het team van Guadalajara won de ‘fair play’ prijs.