Combinaties beslissen partijen onderlinge competitie

PUTTEN – In de dertiende ronde van de onderlinge competitie werden vier partijen gespeeld. Koploper Van de Veen was bij de les en won van Van der Ploeg.

Moeilijke stelling

De partij tussen Van de Veen en Van der Ploeg was al meteen spektakel in de opening toen Van der Ploeg zich vrijwillig liet opsluiten. Het zag er allemaal eng uit en Van de Veen paste de juiste sleutel toe en kwam er veel beter uit. Met een damcombinatie verkreeg hij winnend voordeel wat Van der Ploeg een paar zetten daarna ook inzag.

Moedig

Ook de partij tussen Van de Wall en Cousijnsen zou al snel vuurwerk op gaan leveren. Van de Wall speelde moedig, nam risico maar haakte af wat hem vervolgens op schijfverlies kwam te staan. De partij die Kieft speelde tegen Visser was er eentje volgens het boekje. Kieft had een oersterk centrum terwijl Visser daar weinig tegenover zette. Door een blunder van Visser werd het alsmaar erger: Kieft kwam op dam. Visser ging nog lang door maar was toen een tweede dam ophanden was kansloos.

Kettingstelling

De partij tussen Alderliesten en Oost leek even weinig interessant te worden toen in de opening een aantal schijven van het bord gingen. Het tegendeel was echter waar toen Alderliesten de kettingstelling innam en Oost op zijn tellen moest passen. Daar slaagde de Ermeloër in die bestand was tegen de druk. Na een afwikkeling resteerde een dun eindspel waarin tot remise werd besloten.