Brons voor sneldamteam Puttense DamClub

WAGENINGEN – Het sneldamteam van de Puttense DamClub eindigde donderdagavond 14 maart 2013 op een keurige derde plaats in de hoofdklasse bij het sneldammen voor teams in district noord. De negen wedstrijdpunten uit zeven wedstrijden waren genoeg voor het brons na DES Lunteren (vier wedstrijdpunten meer) en WSDV Wageningen (op weerstandspunten).

In clubgebouw ‘De Doorbraak’ hadden de Puttenaren het maar moeilijk om in vorm te komen. Even leek het een avond van bordpuntjes te worden na de 8-0 nederlaag tegen DES Lunteren en de 6-2 nederlaag tegen BDSV Barneveld. Met het gelijkspel tegen een team van WSDV Wageningen keerde het tij, de doorbraak was ingezet.

Een heuse ‘eindsprint’ volgde vanaf de vierde ronde, de overige vier wedstrijden werden winnend afgesloten. De beide teams van BDV Bennekom, het tweede team van BDSV Barneveld en in de laatste ronde de mannen van DCH Harderwijk hadden het nakijken.

De volgende ronde is het kampioenschap van Gelderland waarvoor het Puttense team zich geplaatst heeft. Deze sneldamwedstrijd is op vrijdagavond 5 april in Almen.

Geef een reactie