Broertjes Van der Velde persoonlijk schooldamkampioen

PUTTEN – De Puttense DamClub organiseerde vrijdagavond 24 januari het persoonlijk schooldamkampioenschap van Putten. Het persoonlijk schooldammen is op uitnodiging, alleen de schooldammers met de hoogste scores werden uitgenodigd. Met slechts één afmelding behoorden 21 pupillen en 7 welpen tot de deelnemers. Bij de pupillen was Tristan van der Velde van school De Schuilplaats opnieuw de sterkste, zijn broertje Rowin liet bij de welpen zien de sterkste te zijn.

Al na een paar rondes werd duidelijk dat Tristan van der Velde bij de pupillen zijn titel zou prolongeren alhoewel hij tegen zijn directe concurrent en schoolgenoot Hidde Voorwinden flink aan de bak moest. In het middenspel was het allemaal niet duidelijk, toen een klok naast het dambord werd geplaatst ging Hidde de mist in en verloor. Tristan won alle zeven partijen waarmee zijn derde persoonlijke schooldamtitel op rij een feit is. Roeland Vis speelde een goed toernooi en eindigde op de tweede plaats, net voor Hidde Voorwinden die met het brons huiswaarts ging.

Bij de welpen sloegen de eerste drie al snel een gat met de anderen. Rowin van der Velde bleek de sterkste te zijn en won alle zes partijen. Voor de tweede plaats was een barrage nodig tussen Senna van Hierden (Wegwijzer) en Henrik van de Langemheen (Ichthusschool). Senna won de barragepartij en nam het zilver in ontvangst.

Rond 21:00 uur konden de prijzen worden uitgereikt. Voor de eerste drie in beide categorieën was er een beker terwijl de overige deelnemers een medaille met lint ontvingen. Een aantal van de deelnemers speelt volgende week bij de halve finale schooldammen van Gelderland dat voor de pupillen in Putten en voor de welpen in Lunteren is.

Pupillencategorie (groep 7 & 8)
Eindstand persoonlijk schooldammen pupillen 2014
Welpencategorie (groep 5 & 6)
Eindstand persoonlijk schooldammen welpen 2014

Geef een reactie