Boeiende partijen bij Puttense DamClub

PUTTEN – Nadat er vorige week niet gedamd werd vanwege Koninginnedag, werd er afgelopen vrijdagavond weer volop gestreden op het dambord. De meeste partijen waren boeiend. De partij tussen Henk Guliker en Thijs Alderliesten was als eerste uit, maar ook hier gebruikte Henk Guliker meer tijd dan voor hem gebruikelijk. Echter aan het einde moest hij in Thijs Alderliesten zijn meerdere erkennen.

Vervolgens wist Han van de Kamp van nieuwkomer Ad Hörst te winnen. Ad werd verrast door het zetje van Weiss. Elbert van de Bunt en Henry Kieft streden om de derde plaats op de ranglijst. Elbert wilde via goede partijen tegen spelers van PDC zijn derde plaats op de ranglijst gaan verdedigen. Het werd een typische Henry Kieft partij. Henry naar de kant, Elbert het centrum. Beide spelers gebruikten hun tijd goed, en kwamen in tijdnood. Na de tijdnood bleek er een remise stand over te zijn. Dat kwamen de heren dan ook iets later overeen.

Op papier had Henk Timmer, de nummer twee van de ranglijst een makkie, want hij moest tegen Ep van Dijk die bij de laagste geklasseerd staat. In de praktijk bleek het anders te zijn. Want Ep vocht voor wat hij waard was. En stond in het middenspel zeker niet slechter. Pas tegen het eindspel aan kwam Henk beter te staan. Uiteindelijk kwam er een vier om twee eindspel om het bord, dat Henk uiteindelijk in winst wist om te zetten.

Henk van Keulen strijd nog steeds om de eerste plaats in groep B. Hij maakte er ook een lange partij van tegen Harry Roffel. Nadat Henk een schijf voor kwam, bleef Harry vechten voor de remise. Echter na bijna drieënhalf uur spelen werd Henk door zijn tegenstander gefeliciteerd met de overwinning.

Jaap van de Werfhorst en Herman Arissen sloegen de opening een beetje over, maar maakten er in het middenspel een ingewikkeld spel van. Dit resulteerde in tijdnood. In die fase bleek achteraf, dat Herman beslissend in de fout ging en trok Jaap de overwinning naar zich toe. Beide spelers hadden het gevoel rondom de tijdnoodfase beter te staan. Na afloop bleek dat Herman hier gelijk in leek te hebben, maar Jaap ging met de punten naar huis.

Geef een reactie