Boeiende partijen bij onderlinge competitie Puttense DamClub

PUTTEN – Veel moois was er te zien tijdens het afwerken van een ronde van de onderlinge competitie bij de Puttense Damclub.

Het aantal partijen dat werd afgewerkt was misschien niet al te hoog, maar de amusementswaarde des te meer. Nieuwkomer Serge Visser speelde tegen Henk Guliker. In het middenspel kwam Serge een schijf voor, maar op dat moment was hij niet blij. Dit vanwege de compensatie die Henk leek te hebben. De angst voor de compensatie bleek niet terecht, want vervolgens wist hij op overtuigende wijze de winst naar zich toe te trekken.

Wil van Meerveld en Han van de Kamp maakten er ook een spannende lange partij van. Op voorhand verwacht je dat Han deze partij wel zou kunnen gaan winnen, maar hij moest er flink voor vechten. Pas na ongeveer drie uur spelen wist hij het eindspel in winst om te zetten.

Ep van Dijk is voor Henry Kieft een moeilijke tegenstander. Henry is een van de vaste spelers van het eerste, en Ep een zeer trouwe speler van het tweede. Henry wist Ep in de hekstelling te nemen, maar deed dit met drie schijven op de lange lijn. Theoretisch is dat risicovol. Henry wist de kracht van de hekstelling te benutten, en kwam een schijf voor. Maar Ep gaf zich niet zomaar gewonnen. Henry moest uiteindelijk zijn betere eindspel kennis aanroepen, om de winst naar zich toe te trekken.

De langste partij van de avond ging tussen Alderliesten en Timmer. Er kwam een Keller opening op het bord, waardoor beide spelers veel tijd moesten besteden in de opening. Toen de tijdnood aan begon te breken, ging Alderliesten in de fout. Henk kon door twee keer achter te lopen een schijf winst bemachtigen. Vervolgens balanceerde Alderliesten op de grens tussen nederlaag en remise. Uiteindelijk bleek dat Timmer rond de 50-ste zet een betere winstkans mistte, waardoor hij na bijna vier uur spelen in remise mocht berusten.

Komende vrijdag staan er weer bondswedstrijden op het programma. Het eerste zal met een aantal invallers aantreden, waardoor de kans op een positief resultaat niet heel erg groot is, maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Uitslagen vrijdag 1 oktober 2010
Alderliesten Timmer 1-1
Serge Visser Henk Guliker 2-0
Wil van Meerveld Han van de Kamp 0-2
Ep van Dijk Henry Kieft 0-2

Geef een reactie