Bij de Bron en De Schuilplaats triomferen schooldamkampioenschap

PUTTEN – Maar liefst 40 teams van de Puttense basisscholen speelden woensdagmiddag 11 januari in het Denksportcentrum het schooldamkampioenschap van Putten. Bij de Bron won het toernooi bij de pupillen na een zinderende barrage tegen de Van Damschool. Bij de welpen liet school De Schuilplaats geen onduidelijkheid bestaan: de drie welpenteams pakten in “juiste” volgorde de drie prijzen.

Kort na half twee verrichtte wethouder Kleijer ‘de openingszet’ op bord 1 van school De Akker, de kampioen van vorig jaar. Het werd meer: de wethouder had de smaak goed te pakken en speelde een gehele partij. Zijn tegenstander had het nakijken.

In de welpencategorie kwamen de teams van school De Schuilplaats goed uit de startblokken. Na een paar ronden waren ze allen in de bovenste regionen van het klassement terug te vinden. Dat zij uiteindelijk gezamenlijk bovenaan eindigden is te meer verrassend door de grote onderlinge uitslagen. Het kampioensteam kreeg naast de beker ook een medaille met lint om de hals.

In de pupillencategorie was het spannender gelet op het aantal verschillende scholen dat kans maakten op een podiumplek. In de slotronde leek de Van Damschool het kampioenschap veilig te stellen door een overtuigende (en snelle) overwinning tegen school Huinen. Bij de Bron kwam van ver terug in de wedstrijd en verraste door nipt te winnen van De Schuilplaats. Dit was voldoende voor een barrage om het kampioenschap aangezien de Van Damschool en Bij de Bron beide een gelijk aantal wedstrijdpunten scoorden. Tijdens de barrage was Bij de Bron duidelijk de betere ploeg. Met drie overwinningen en één nederlaag was het kampioenschap binnen.

De halve finale van Gelderland is de volgende ronde die op zaterdag 4 februari plaatsvindt in Harderwijk. Vanuit Putten zijn vijf pupillenteams en vier welpenteams afgevaardigd. Voor het persoonlijk kampioenschap van Putten plaatsten zich de welpen en pupillen die de beste score hebben neergezet. Het persoonlijk schooldamkampioenschap is op vrijdagavond 27 januari in het Denksportcentrum aan de Jacob Catsstraat.

Pupillencategorie (groep 7 & 8)
Eindstand pupillen 2012
Persoonlijke uitslagen pupillen 2012
Welpencategorie (groep 5 & 6)
Eindstand welpen 2012
Persoonlijke uitslagen welpen 2012

Geef een reactie