Bekerwinst voor damteam PDC Putten

ANRHEM – In de eerste ronde van de Gelderse bekercompetitie om de Van der Zwan bokaal heeft het Puttense damteam een regelmatige overwinning (2-6) geboekt tegen het tweede team van damclub CTD Arnhem. Kieft en Alderliesten kwamen tot winst terwijl Timmer en Van de Werfhorst de punten deelden met hun tegenstanders. Voor de tweede ronde van de Gelderse beker vindt een loting plaats tussen de zestien overgebleven teams.

De overwinning van Henry Kieft tegen Leo Steyntjes was een regelrechte meevaller. De Arnhemmer ging lange tijd aan de leiding, meende alles doorberekend te hebben maar overspeelde z’n hand en werd combinatief van het bord gezet (0-2). Alderliesten kreeg wat voordeel tegen Theo Willemsen vanuit de opening maar zag zijn tegenstander sterk verdedigen in het middenspel. In een laat-klassieke stand ging Willemsen mede door tijdsdruk alsnog onderuit (0-4).

Henk Timmer speelde sterk centrumspel tegen Henk Mahboeb maar kreeg toch maar weinig grip op de stelling van zijn tegenstander. Die bleef staande en uiteindelijk met resultaat: remise (1-5). Jaap van de Werfhorst bracht met zijn remise tegen Rein Bergsma het laatste bordpunt bij. Van de Werfhorst schuwde -evenals zijn tegenstander- niet de interessante varianten. Voordeel verkreeg hij echter niet en remise was dan ook een logische uitslag (2-6).

De volgende ronde van de Gelderse beker is in de week van maandag 6 april. Of dit op vrijdagavond 10 april in eigen huis is of dat het een uitwedstrijd wordt, hangt van de loting af die nog mag plaatsvinden.

CTD 2 Arnhem PDC Putten 2-6
1) Willemsen Alderliesten 0-2 (2)
2) Bergsma Van de Werfhorst 1-1 (4)
3) Mahboeb Timmer 1-1 (3)
4) Steyntjes Kieft 0-2 (1)

Geef een reactie