Bekerviertal PDC Putten uitgeschakeld

WAGENINGEN – Het bekerviertal van PDC Putten is er niet in geslaagd de kwartfinales van de Gelderse beker te bereiken. Tegen het vierde team van WSDV Wageningen bleef PDC na sneldammen met lege handen (5-3).

De wedstrijd begon niet goed voor de Puttenaren. Aan het tweede bord ging het snel mis toen Cousijnsen in het nauw kwam. Hij wist de combinaties ternauwernood te ontkomen maar werd positioneel onder de voet gelopen. Van een eindspel was geen sprake meer.

Aan het eerste bord zat Alderliesten niet goed in de partij. Vanuit de opening had Wageninger Langeveld het betere van het spel. In het middenspel overspeelde hij echter zijn hand en werd verrast door een combinatie. De dam ten koste van drie schijven leidde niet veel later tot de overwinning.

Ondertussen was de spanning op de borden drie en vier voelbaar. Aan bord drie kwam Timmer zienderogen beter te staan en toen Langeveld de verkeerde beslissing nam, was het op slag uit. Voor een overwinning was een remise aan bord vier voldoende. Kieft koos voor een peperdure doorbraak en dacht nog een kansrijk remise-eindspel te hebben. Dit bleek niet het geval: Donkers won gedecideerd.

Vanwege het 4-4 gelijkspel was een sneldambarrage nodig om te bepalen welk team zich plaatst voor de kwartfinale om de Gelderse beker. Bij het tempo van vijf minuten plus vijf seconden per zet ging het al snel mis. Cousijnsen verloor als eerste. Vervolgens kwam Timmer niet verder dan remise. Toen Kieft verloor was het doek gevallen: de overwinning van Alderliesten kon de uitschakeling van PDC Putten niet voorkomen.