BDV Bennekom wint overtuigend van PDC Putten

PUTTEN – In de voorlaatste ronde van de clubcompetitie zijn de Puttenaren er niet in geslaagd om BDV Bennekom van de koppositie te houden. In eigen huis gingen de Puttenaren hard onderuit en verloren met 9-3. Alleen Kieft van PDC Putten kwam tot winst.

Hoewel BDV Bennekom achter vijf van de zes borden een op papier (veel) sterkere speler had zitten dan PDC Putten, viel de 9-3 nederlaag toch wat groot uit. Verschillende Puttenaren lieten zich het kaas van het brood eten al stonden daartegenover de gelukkige overwinning van Kieft en de remise van Van der Velde.

Ontsteltenis

Visser trof in Stunnenberg senior een tegenstander van formaat. Dat was al snel zichtbaar in de partij waarin Visser het mindere van het spel had. Toen hij tot zijn ontsteltenis een zet deed waarvan hij berekend had dat die zet niet goed was, verloor hij de partij (2-0). Kieft kreeg in een moeilijke stand tegen Versteegen de kans om zijn lange vleugel te ontwikkelen en kwam zienderogen beter te staan. Rond de klokcontrole combineerde hij fraai naar winst (2-2). Van der Velde kwam onverwacht onder druk tegen Ten Hofte in een hekstellingpartij. Door onnauwkeurig spel van zijn tegenstander bereikte hij remise (3-3).

Bietenbrug

Van de Wall liet zich verrassen door Stunnenberg – Van de Kraats. Met een kleine combinatie verraste zij hem en pakte de beide punten (3-5). Cousijnsen deed zichzelf te kort toen hij in een remise-eindspel nog een fout maakte en Stunnenberg junior met het nodige geluk de punten kon bijschrijven (3-7). Rond de klok van twaalf uur ging ook Oost nog de bietenbrug op tegen Bommel. Oost speelde een degelijke partij, was dicht bij de remise maar verzuimde zichzelf te belonen en verloor alsnog (3-9).

Slotronde

Met nog één wedstrijd te gaan staat PDC Putten op de voorlaatste plaats. In de laatste ronde staat de wedstrijd tegen DCE Ederveen op het programma dat met één punt minder op de laatste plaats staat. Opvallend is dat PDC Putten in de tweede seizoenshelft geen punten heeft gehaald. Die lans kan doorbroken worden met een overwinning of gelijkspel in de gezamenlijke slotronde in Barneveld op vrijdagavond 10 februari.