Basisschool De Fontein winnaar bij schooldammen

PUTTEN – Bij het jaarlijkse schooldamkampioenschap van Putten is basisschool De Fontein winnaar geworden. Zowel in de pupillencategorie [groep 7 & 8] als bij de welpen [groep 5 & 6] was De Fontein de sterkste.

Plaatselijke damclub

Al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw wordt het schooldamkampioenschap van Putten georganiseerd door de plaatselijke damclub PDC Putten. Circa 100 leerlingen van negen verschillende basisscholen namen deel aan het toernooi.

Weerstandspunten

Bij de welpen eindigde Gabriëlschool Kelnarij op de derde plaats en tweede werd De Pelikaan net achter De Fontein die evenveel wedstrijdpunten behaalde maar met minder weerstandspunten. Bij de pupillen werd De Pelikaan tweede waarbij ook zij net achter De Fontein eindigde met evenveel wedstrijdpunten.

Persoonlijk schooldammen

Over twee weken is het persoonlijk schooldammen van Putten waarvoor de leerlingen die individueel de beste scores hebben neergezet zijn uitgenodigd. Het regionale schooldammen is op zaterdag 27 januari waarvoor de beste vier teams van beide categorieën zich hebben geplaatst.