Arissen wint ook derde sneldamavond

PUTTEN – Puttenaar Herman Arissen heeft de derde sneldamavond bij de Puttense DamClub gewonnen. Hij bleef maar liefst drie concurrenten één punt voor. Met deze overwinning heeft hij zijn titel als sneldamkampioen van Putten geprolongeerd.

Routinier

De uitgestelde sneldamavond die eerder niet doorging vanwege de beperkte opkomst, kende een enkele ronde waarbij de negen deelnemers het allemaal tegen elkaar opnamen. Routinier Han van de Kamp deed een paar rondes mee. Bij het ingaan van de slotronde had Nijkerker Jan van de Veen die sinds januari lid is van de Puttense DamClub, de kans om met een overwinning de sneldamavond op zijn naam te schrijven. Hij verloor echter van Henk Timmer die evenals Alderliesten en Van de Veen op de gedeeld tweede plaats eindigden.

Cousijnsenbokaal

Met de winst van de derde sneldamavond stelde Arissen titelprolongatie van de Cousijnsenbokaal veilig. Zowel Arissen als Alderliesten hadden één sneldamavond gewonnen en waren beiden een keer tweede geworden. Door twee avonden te winnen heeft Arissen het beste resultaat behaald.