Alderliesten winnaar tweede sneldamavond

PUTTEN – De Puttense DamClub is het nieuwe jaar gestart met de tweede sneldamavond. Alderliesten won de avond en stond alleen remise toe tegen Arissen.

Nieuwe leden

Bij de start van het nieuwe jaar verwelkomden de dammers twee nieuwe leden: Jan van de Veen, geen onbekende in Putten, die eerder in de regio (Nijkerk, Bunschoten en Harderwijk) damde en Bart Wiggemansen die eerder voor UDELCO Uddel uitkwam. Wiggemansen haalde verdienstelijk drie punten terwijl Van de Veen zich meteen in de subtop nestelde.

Remise

Alderliesten won zes partijen en stond alleen remise toe tegen Herman Arissen die met twee punten minder op de tweede plaats eindigde. Henk Timmer completeerde het podium met brons. Jeugddammer Tristan van der Velde die eerder deze week derde van Gelderland werd bij de aspiranten, eindigde op de vijfde plaats met een kleine plusscore.

Cousijnsen bokaal

Later dit jaar is de derde sneldamavond. Die avond zal beslissend zijn voor wie de Cousijnsen bokaal wint. Alderliesten en Arissen hebben beiden één sneldamavond gewonnen. Van de drie avonden worden de beste twee resultaten opgeteld.