Alderliesten verslaat concurrent Arissen

PUTTEN – Alderliesten heeft afgelopen vrijdagavond een mooie overwinning geboekt op Arissen. Een mooie, zuivere omsingeling zorgde ervoor dat Arissen niet alleen qua tijd in het nauw kwam, maar ook op het bord noodgrepen moest toepassen. Die had Alderliesten berekend en overzien, waardoor hij keurig won. Zo versloeg hij een rechtstreekse concurrent voor het kampioenschap.

Toon Timmer en Henk Guliker waren al vroeg klaar. Toon liet in het middenspel en het eindspel enkele zetten toe, waardoor Henk remise kon behalen. Dirk van Staveren haalde tegen Ep van Dijk een dam, die na enkele afruilen winnend bleek. Jaap van de Werfhorst speelde een luchtige partij tegen Hans Alderliesten. De schijfwinst in de opening bleek op lange termijn geen schijfwinst, want Hans kon de schijf vrij eenvoudig terugwinnen. Daarna speelden de heren de partij rustig uit.

De jeugdige Henk van Keulen bleek een waardige tegenstander voor Henk Timmer. Na het klassieke middenspel kwam Henk Timmer een schijf voor en wist hij het beheerst af te ronden. Elbert van de Bunt maakte er ook een klassieke partij van, tegen Thijs Alderliesten. Thijs speelde aanvallender en kreeg een betere stelling. Elbert kon zich echter nog redden met een goede plakker, waardoor hij zelfs nog wist te winnen. Henry Kieft speelde dit keer niet met al te veel randschijven, maar liet de rand over aan Han van de Kamp. De degelijke centrumaanval, overigens zonder basisschijven, kon Han maar nauwelijks pareren. Toch bleek er een remisegaatje te vinden.