Alderliesten beste sneldammer van PDC

PUTTEN – Vrijdagavond stond voor de derde en tevens laatste keer dit seizoen bij de Puttense DamClub in het teken van sneldammen. De eerste twee avonden kende verschillende winnaars in Henk Timmer en René Alderliesten. Daarbij moet wel aangetekend worden dat op de avond dat René eerste werd, Henk ergens in de middenmoot geëindigd was. Nu ging de strijd om de eerste plaats opnieuw tussen deze twee heren. Het onderlinge duel werd door René gewonnen. Hij wist een doorbraak aan zijn lange vleugel te forceren. Maar René kwam tegen Jaap van de Werfhorst en Herman Arissen remise overeen.

Harry Roffel wist Henk een keer op remise te houden. Daardoor eindige René Alderliesten met één punt voorsprong als eerste. Harry had sowieso een goede avond, want hij wist ook Jaap van de Werfhorst een punt af te pakken.

Er waren nog twee opvallende spelers namelijk René van de Wall. Bij het normale tempo, hoort René niet tot de toppers, maar deze avond werd hij netjes derde. Mede door dit resultaat is René van de Wall de beste sneldammer van groep B.

De andere opvallende speler was Ad Hörst. Hij melde zich namelijk aan als nieuw lid van de Puttense Damclub en genoot van de sfeer en het spel. Laat dit een aansporing zijn voor anderen om dit voorbeeld te volgen.

Geef een reactie