Albert van den Brink (Ichthus) prolongeert schooldamtitel

PUTTEN – Bij het persoonlijk schooldamkampioenschap van Putten heeft Albert van den Brink (Ichthus) evenals vorig jaar het toernooi bij de pupillen gewonnen. Bij de welpen was Roderick van Zeumeren (De Schuilplaats) de beste.

Persoonlijk schooldammen

De Puttense DamClub organiseert jaarlijks het schooldammen in Putten. Met een hoofdtoernooi waarbij de scholen in teamverband het tegen elkaar opnemen en daaropvolgend het persoonlijk schooldammen waarvoor de deelnemers met de beste individuele scores uitgenodigd worden.

Rondtoernooi

Vrijdagavond 3 februari namen tien pupillen (groep 7 & 8) en acht welpen (groep 5 & 6) het tegen elkaar op. De welpen speelden een rondtoernooi terwijl de pupillen zeven rondes volgens het Zwitsers systeem speelden. Bij de welpen ging Roderick van Zeumeren al snel aan kop. Bij het ingaan van de voorlaatste ronde stond hij één punt voor. Hij won zelf terwijl zijn achtervolgers achterbleven en zo was hij voor het ingaan van de laatste ronde al de nieuwe kampioen. Merith van der Steeg werd tweede terwijl Jeroen Nout, weliswaar na een barrage die hij won tegen Noan Klopman, het brons opeiste.

Barrage

Bij de pupillen was het in die zin spannender. Halverwege het toernooi hadden alle deelnemers al minimaal één partij verloren en de kans op gelijk eindigen was groot. Even voor 20:30 uur, de streeftijd om de prijzen uit te reiken, was er nog een barrage nodig om de eerste plaats: zowel Jarno Ruitenbeek (De Wegwijzer) als Albert van den Brink (Ichthus) wonnen zes partijen en incasseerden één nederlaag. De partij eindigde in een gelijkspel en omdat Albert van den Brink tijdens het toernooi van Jarno Ruitenbeek had gewonnen, pakte hij de titel evenals vorig jaar toen hij ook een barrage om het kampioenschap speelde.

Eindstanden 
Eindstanden persoonlijk schooldammen 2017