Afsluiting seizoen PDC Putten

PUTTEN – Met de slotavond bij restaurant Azië heeft damclub PDC Putten het seizoen 2018-2019 afgesloten. Bij de slotavond werden de prijswinnaars in het zonnetje gezet. Ook verscheen een nieuw clubblad Het Honderdveld.

PDC Putten kan met gemengde gevoelens terugzien op het afgelopen seizoen. De kleine damclub met zo’n vijftien leden is desondanks behoorlijk actief. Naast de interne competitie, de clubcompetitie zijn er verschillende activiteiten georganiseerd waaronder het jaarlijkse schooldammen. Ter promotie van het dammen in Putten is ook een aantal activiteiten georganiseerd waaraan PDC Putten meedeed. Onder andere de WCP winkelcentrumactiviteit in augustus, de KoningsSpelen en de Puttense sportmarathon. In de clubcompetitie kwam PDC Putten niet verder dan de vijfde plaats met een magere score. Herman Arissen werd topscorer met tien punten uit zeven partijen.

De nieuwe clubkampioen is Peter Frans Koops uit Bunschoten. Hij behaalde een indrukwekkende score in de interne competitie: hij won achtmaal en stond slechts tweemaal remise toe. Henk Timmer is de nieuwe winnaar het de Cousijnsenbokaal van het sneldammen. Timmer won één sneldamavond en eindigde de andere sneldamavond op de gedeeld eerste plaats.

PDC Putten hoopt het nieuwe seizoen te starten in september 2019 met de algemene ledenvergadering. PDC Putten heeft tijdens het seizoen wekelijks de clubavond op dinsdagavond in de bestuurskamer van SDC Putten [Roosendaalseweg 111, inloop vanaf 19:30 uur].