1988: Een halve eeuw dammen in Putten

PUTTEN – We gaan terug in de tijd. Naar 1988, 25 jaar geleden. Een gouden jaar voor de Puttense DamClub. Niet alleen vanwege het 50-jarig bestaan maar ook vanwege de vele damactiviteiten die door de Puttense DamClub zijn georganiseerd. Hoogtepunt daarvan was ongetwijfeld het Nederlands Kampioenschap dat in maart/april 1988 plaatsvond in Kasteel de Vanenburg.

De Puttense DamClub heeft in dat jaar een jubileumuitgave uitgegeven over ‘Een halve eeuw dammen in Putten’ (afbeelding). Het boekje is – gelukkig – bewaard gebleven en is dan ook online (PDF-document) beschikbaar.

In het boekje komt oud-voorzitter Jan van Soest aan het woord evenals lid Aalt Arendse. Arendse was een bijzonder lid van de Puttense DamClub, hij is namelijk weggevoerd geweest bij de Razzia in oktober ’44 en is in Malchow (Rusland) bevrijd. In het boekje komt verder Nico Sandberg (directeur van basisschool De Wegwijzer die jarenlang het schooldamtoernooi organiseerde) aan het woord en is er een bijdrage geleverd door ‘passant’ de heer Visscher uit Putten die in De Aker weleens kwam kijken bij de dammers.

Ook vanuit ‘de politiek’ was er aandacht voor de Puttense DamClub. Maar liefst twee bestuurders, de eerste burger, burgemeester Berkhout en wethouder Van Winkoop schrijven over het dammen in Putten. Ook de vele adverteerders mogen er zijn, zij hebben met elkaar dit (en vele andere damactiviteiten) mogelijk gemaakt voor de Puttense DamClub!

Geef een reactie