120 leerlingen van Puttense basisscholen achter de damborden

PUTTEN – Woensdagmiddag 9 januari 2013 organiseert de Puttense DamClub het jaarlijkse schooldamkampioenschap van Putten. Met de inschrijving van 29 teams verdeeld over tien basisscholen wordt het mooie aantal van ongeveer 120 deelnemers gehaald. Het toernooi is in het Denksportcentrum in Putten (Jacob Catsstraat 76) en begint om 13:30 uur.

Het schooldamkampioenschap van Putten is een jaarlijks terugkerend evenement dat door de Puttense DamClub georganiseerd wordt. Verdeeld over twee categorieën (pupillen, groep 7 & 8 en welpen, groep 5 & 6) nemen de deelnemers het in teamverband op tegen teams van andere scholen. In de pupillencategorie worden zeven ronden gespeeld volgens het Zwitsers systeem. In de welpencategorie wordt een enkele ronde gespeeld, ieder team neemt het tegen de andere zeven welpenteams op. De leerlingen die individueel de beste scores neerzetten worden uitgenodigd voor het persoonlijk schooldamkampioenschap van Putten dat op vrijdag 18 januari 2013 georganiseerd wordt.

Titelverdediger en nummer twee van Nederland

Het pupillenteam van Bij de Bron is de titelverdediger in de pupillencategorie, zij wonnen vorig jaar de barrage van het team van de Van Damschool. De welpenteams van school De Schuilplaats waren in 2012 superieur in de welpencategorie, zij bezetten in juiste volgorde het podium. Het eerste welpenteam van De Schuilplaats heeft Putten vorig jaar op de kaart gezet met schooldammen: zij werden tweede van Nederland bij het Nederlands kampioenschap schooldammen in Asperen (juni 2012). Twee van de vier spelers van dat team zitten dit jaar in het eerste (pupillen)team van school De Schuilplaats.

Rond 16:30 uur is de prijsuitreiking. De deelnemers met de beste individuele scores krijgen persoonlijk bericht van de Puttense DamClub (de uitnodiging voor het persoonlijk schooldamkampioenschap op vrijdag 18 januari 2013). Geïnteresseerden zijn welkom in het Denksportcentrum (Jacob Catsstraat 76, 3881 XR Putten).

Geef een reactie